fbpx Menu

Banana-carrot overnight oats

Bij een “lekker ontbijtje” denk ik aan croissantjes met jam, eieren met spek op lekker donker brood, een bak volle kwart met frambozen en nootjes…. en aan banana-carrot overnight oats. Als je die vier ontbijtjes naast elkaar zou zetten, dan zou dit receptje niet de schoonheidsprijs winnen… maar het is makkelijk, lekker, en eventuele kinderen die geen zin hebben in groente worden hier  fináál misleid (muhaha). Je maakt het de avond van te voren klaar, en schuift het dan in de koelkast tot de volgende ochtend. Het kost je 10 minuutjes van je tijd.

Bereiden

Benodigdheden voor 2 personen

Ingrediënten Banana-carrot overnight oats

-6 kleine wortels
-1 grote banaan
-Kruidige thee (chai thee, of rooibos met citrusvruchten of iets dergelijks. Ik gebruik hiervoor theeblaadjes, maar ik denk dat dit met zakje rooibosthee ook werkt).
-Half kopje havervlokken
-Rozijnen
-Koek- en speculaaskruiden

niet-zo-sexy-maar-oh-zo-lekkere-oats

1). Pak de grootste mok die je kunt vinden en zet daar de thee in.
2). Chop de banaan en de wortels is kleine stukjes, doe het in een kom. Pureer het vervolgens met een keukenmachine/staafmixer.
3). Roer er een paar eetlepels havervlokken door, voeg een scheutje thee toe, en dan even roeren. Herhaal dat om en om, totdat je een glad “soepje” overhoudt, ongeveer net zo dik als yoghurt. Dan mag het geheel nog één keer door de keukenmachine of staafmixer.
4). Voeg een hand rozijnen toe en roer ze erdoor.
5). En…last but not least, naar eigen smaak koek- en speculaaskruiden erdoorheen roeren.

De koelkast in en klaar zijn je niet-zo-sexy-maar-oh-zo-lekkere-oats voor morgenochtend.

De recept credits gaan (denk ik) naar Good Health Magazine, een Australisch blad wat ik graag lees. Ik maak het al zo lang dat ik niet zeker meer weet wat de bron is.

Hoe dan ook, ik vind het een lekker start of the day die het delen waard is. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! (En of eventuele moeilijke eters erin zijn getrapt 😊)

 

 

Tekst: Vicky Gressie