fbpx Menu

De eerste week van de goede voornemens

Na het overleven van oud & nieuw en mijn spierpijn die ik opgelopen had met de Oliebollenbootcamp stond daar dan de allereerste verse week van 2020 voor de deur.  Tijd om de goede voornemens in de praktijk te brengen. Enthousiast had ik mij al aangemeld voor de SGT op vrijdag 3 januari. Helaas was de spierpijn zo erg dat het niet wijs was om deze training te volgen. 

Motivatie & Gunnen

Balen! Nu de motivatie erin houden. Als je net begint met sporten of het weer aan het opbouwen bent dan is het wel heel erg fijn als je regelmatig kunt trainen. Zo kun je het nieuwe patroon weer inbouwen in je leven. In 2018 trainde ik 4 tot 5 keer in de week, naast mijn fulltime baan en naast mijn andere hobby, paarden. Nu vraag ik mij af “Hoe dan?”, hoe heb ik dat voor elkaar gekregen?! Ik heb nu nauwelijks tijd om naar de paarden te gaan.  Inmiddels weet ik wel beter en moet ik zeggen “ik GUN mijzelf die tijd niet”.  

Vaak is het niet een kwestie van tijd hebben. Er zitten zoveel uren in een dag en week, dat je er altijd wel een mogelijkheid te vinden is om te sporten. Ook naast je drukke baan, gezin en andere hobby’s. Maar al te vaak ‘gunnen’ we onszelf deze momentjes niet. Andere dingen worden vaak belangrijker gevonden. I know… been there, done that, got the t-shirt. 

Goed… genoeg motivational talk. We waren bij de struggles van mijn eerste week. Ook ik moet weer een patroon voor sportmomenten zien te vinden. Maandag en dinsdag lukten niet. Woensdag dan maar. Het werd een krachttraining. Mijn doel is sterker en fitter te worden. Daarnaast mogen er wel wat kilootjes af anders kom ik natuurlijk nooit zelfstandig over zo’n muurtje heen.  

Wasmiddel

We deden een full body workout. Dus squats, deadlifts, benchpress, lat pulldown, shoulderpress, buikspieren. Na mijn serie squats en deadlifts had ik al last van wiebelende benen. Na een goede driekwartier was ik gesloopt, op, leeg, finito.  

Ter bevordering van mijn herstel kreeg ik een post workout drankje aangeboden. Is goed tegen de spierpijn… he said… Ik blies nog net geen bellen, het spul smaakt naar wasmiddel! Donderdagmorgen stond ik fris en fruitig op. Ik voelde wel wat moeie benen, maar dat hoort erbij. Zal dat wasmiddel dan toch echt geholpen hebben? Tja… dat was natuurlijk te vroeg gejuicht. Aan het einde van de middag had ik moeite met traplopen en ’s avonds moest ik met mijn handen steunend tegen de muur mijzelf rustig op de toiletpot laten zakken. Daarna werd de spierpijn alleen maar erger. Een liefkozende tik op mijn been, een kinderhandje die zich afzet en zelfs kattenpootjes die lichtvoetig een weg over je schoot zoeken zorgden voor een grimas op mijn gezicht.

Sjaak afhaak deel 2

Wederom stond er vrijdag een SGT voor mij ingepland en wederom té veel spierpijn om hieraan deel te nemen. Ok dan gaan we dit weekend maar sporten. Ik gokte op zondag, dan zou ik toch allang genoeg spierpijn hebben gehad. Gisteren kwam ik niet verder dan vanaf de bank het EK Afstanden langebaan schaatsen te volgen.

Voor komende week staan mijn volgende sportmomenten alweer gepland.