Remko Molenkamp

Eigenaar & Trainer/Coach
Laten we even kennismaken

Drive | passie |energie |obstacle runs | strong viking | training

Bovenstaand steekwoorden die mij omschrijven en die ik ook in mijn trainingen neerleg. Jaren heb ik met overgewicht en een lage energie rondgelopen. Als vader van drie kinderen weet ik hoe het is om laag in energie te zitten. Je niet happy te voelen met je lichaam. Onzeker te zijn als je je shirt op het strand uit moet trekken…

Inmiddels ben ik daar overheen en zeg ik dat jij dat ook kunt. Niet door te klagen, niet door te zeuren maar door actie te ondernemen. Door een stap vooruit te zetten en iets te doen waar je de rest van je leven plezier van gaat hebben. Hoe fitter je bent hoe energieker je in het leven staat.

Mijn trainingen zijn gericht op functionaliteit. Trainingen die je helpen je doel te bereiken. Je beter te maken in jouw sport, je fitter te maken en je voor te bereiden op jouw volgende evenement. Als Strong Viking instructeur heb ik een passie voor OCR en dat merk je tijdens mijn trainingen. De vraag is niet óf ik je mee krijg maar wanneer…

Maar wie ben ik eigenlijk?

Tja, om daar even antwoord op te geven zal ik een enorm lang verhaal moeten ophangen en laat ik dat nu net niet willen.😉

Voordat ik Fit Together startte heb ik meer dan 23 jaar in de horeca gewerkt. Veel functies en bedrijven van binnen mogen leren kennen en meerdere jonge leerlingen kunnen begeleiden als leermeester.

Tijdens deze jaren stond mijn eigen gezondheid en fysiek niet echt op de eerste plek. Pas toen mij jongste kind geboren was werd mij duidelijk dat ik iets aan mijn fitheid (lees: overtollig gewicht) moest gaan doen.

Dit ben ik in 2010 dan ook gaan doen. In de eerste beginperiode stond ik letterlijk met tegenzin op alle cardio-apparaten die je maar kunt bedenken. Krachttraining kwam pas in 2012 in mijn leven en daarna ging het heel snel. Eind 2015 had ik het fysiek waar ik zo hard voor gewerkt had. Meerdere dagen per week trainen, gezond eten, veel doen en nog meer laten.

Inmiddels was ik al met Fit Together gestart en in het voorjaar van 2016 liep ik mijn allereerste obstacle run. Mud Masters Haarlemmermeer. Een passie was geboren en nog vele runs volgden.

Wie mij in 2010 zou hebben verteld dat ik 8 jaar later een MudMaster Marathon zou doen had ik voor gek verklaard. Die 8 jaar zijn met enorme hobbels genomen. Afvallen, aankomen, weer afvallen…. blessure door overtrainen, slechte/geen goed begeleiding en denken dat het allemaal wel komt. De fouten die ik toen gemaakt heb, hoef jij niet te maken. Ik leer het je meteen goed aanpakken. Het enige wat jij nodig hebt is een ontzettende drive, wil & motivatie.